vinterbild

MED ÖNSKAN OM EN INNERLIG OCH NÄRVARANDE JUL

Dags att snart lägga detta minst sagt omväxlande år bakom oss. Det har för de flesta inneburit en hel del utmaningar men säkert också många spännande möjligheter!  Just denna tid på året känns det också extra viktigt att ta hand om nära, kära och medmänniskor som behöver vår närvaro.

Ett tips när ni på olika sätt träffas under julhelgen – i familjen, bland vänner och eller bland behövande.  Gör ett avbrott i julstök och film-streamande för att istället samlas för en gemensam stunds högläsning. Tänd ett ljus och sätt er bekvämt och välj ut en berättelse. Låt någon läsa högt för er övriga – eller varför inte turas om? Det fungerar ju faktiskt också bra att samlas digitalt.

Ett förslag som garanterat kommer att fånga alla –  små som stora –  är Selma Lagerlöfs ”Legenden om Julrosorna”.  Kanhända att ni inledningsvis tycker att språket känns lite gammaldags och att det tar en stund för barnen att komma till ro och börja lyssna. Men efter ett tag sprider sig lugnet och alla dras med i den makalöst fina och spännande historien om rövarfamiljen i  Göinge skog som för mer än 100 år sedan är med om ett stort underverk på självaste  julnatten……

Intresserad? Sök på nätet så hittar ni enkelt en e-bok att beställa. Vill ni hellre få tag på en fysisk bok får ni leta på antikvariat – finns i samlingen ”En saga om en saga”.

Med detta önskar vi en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!