Ett större universum – Hur en megatrend påverkar ledarförsörjningen

En stark global megatrend är att teknologi fortsätter att inbäddas i vår vardag på en mängd olika sätt. Denna utveckling påverkar möjligheten till distansarbete och därmed hela vår arbetsmarknad.

Vi har möjlighet att mötas via teams, zoom eller liknande system och olika molnlösningar gör att all möjlig dokumentation går att nå från våra hemmakontor. I tillägg är vår mobil i praktiken en synnerligen vältränad dator om vi jämför med våra datorers prestanda för bara några år sedan. Låt oss gå tillbaka femton år i tiden: Många av oss lånade offentliga datorer på bibliotek under semestern för att kolla mailkorgen. En och annan skrev nog också ut allt material som kunde tänkas behövas under ledigheten utifall att något skulle hända. Detta och mycket annat behövs inte nu i och med att vi har ”allt” i molnet.

Synen på närvaro på kontoret har redan sedan tidigare börjat att förändras till att bli mer tillåtande till arbete på distans i hemmet. Det kunde på vissa företag att behövas en förklaring om en medarbetare skulle arbeta hemifrån. För närvarande råder det på många företag en motsatt situation där frågeställningen i stället handlar mer om anledningen till att en medarbetare kommer in till kontoret.

En anledning till att vi fortsätter med att arbeta hemifrån beror på att det faktiskt fungerar att arbeta från hemmamiljö, åtminstone för de flesta. Nicholas Bloom, professor i ekonomi vid Stanford, har genomfört en undersökning på 1000 medarbetare på det kinesiska företaget Ctrip som visar att produktiviteten ökar med 13%.

Om chefer och medarbetare tillåts att fortsätta arbeta hemifrån även i framtiden och det blir det ”nya normala” kommer det i sin tur att innebära möjligheter för företagen avseende ledarförsörjning. En spaning är att detta leder till att företagen får större kandidatuniversum och vice versa att kandidaterna får tillgång till fler intressanta företag.  Förutsättningen är naturligtvis att företagen och cheferna omfamnar de nya möjligheterna. Få eller inga företag kommer att kräva fem dagars närvaro på kontoren framgent vilket gör att den nya chefen kan bo i en del av landet men pendla in två till tre dagar per vecka till sitt företagskontor och det anses vara tillräckligt bra. Hen är inte mer, men framför allt inte mindre, på kontoret än de andra kollegor på företaget som bor i samma stad som företagets kontor.

Detta skulle innebära att företagen får tillgång till en helt ny och attraktiv chefspool som tidigare ansågs bo för långt bort då arbetet krävde fem dagar på kontoret. Att vara chef och boende i Malmö eller Göteborg torde innebära att Stockholmsmarknadens jobb plötsligt är inom räckhåll och tvärtom. Det innebär att företag har möjlighet att vara ännu noggrannare avseende matchningen mellan det uppdrag som ska utföras och kandidatens kompetens. Att överväga att anställa en chef som är ”good enough” ska alltså inte behöva vara ett alternativ längre.

Att vi har spännande tider framför oss är uppenbart!