Sveriges Nya Miljardärer

En inspirerande bok

Under sommarveckorna när lässuget är som högst kommer kollegorna på Burro Advisors dela med sig av lärorika och tankeväckande boktips. Vi hoppas kunna ge inspiration till er som inte har bestämt sig vilken bok som står näst på tur i hängmattan.

 

Först ut är Hanna Åström som har valt boken ”Sveriges Nya Miljardärer – Vinnare och Förlorare i den Nya Ekonomin” (utgiven 2019) av Jon Mauno Pettersson och Erik Westerberg, ekonomijournalister på Breakit. Boken beskriver i intervjuformat bakgrunden kring företag såsom Klarna, Spotify och Foodora och skildrar hur en ny ekonomi växer fram där det s.k. techundret står i centrum och där riskkapital dominerar.

 

Varje kapitel porträtterar en ny framgångssaga där författarna på ett personligt sätt beskriver människorna bakom företaget och deras väg till toppen. Bilden som målas upp är den av visionärer och vinnarskallar som jobbar dygnet runt för att sätta sin prägel på den nya ekonomin. Utöver berättelsen om själva framgången slängs det även ett kritiskt öga på hur hållbar den nya ekonomin är och vad det innebär för framtiden. Hur kommer gigekonomin att påverka våra arbetssätt? Har riskkapitalvärlden börjat omvärdera vilka företag de vågar satsa på? Vilka är egentligen vinnarna och förlorarna i den nya ekonomin? Om detta är frågor du själv har funderat på så är det här boken för dig